18 Eylül 2014 Perşembe

Kuzguncuk'ta neler oluyor?

Kuzguncuk tarihler olarak hep ters açıdan bakmış ve topluma dinamik bir persfektifle değişime zorlamış bir mahalle.
Kuzguncuk hep farklı olmuş ve şeytanın avukatılığı yapmış.
Doğru söylediği için 9 köyden kovulanlar Kuzguncuk'a yerleşmiş ve burada kalmışlar. Kuzguncuk doğruyu hep sevmiş ve bağrına basmış.
Farklı görüşler ve farklılıklar bir şekilde uzlaşma ve hoşgörü ile orta yol bulunmuş öfke iyi dönüşebilmiş.
Waldorf'un Kuzguncuk'a hasbel kader gelmiş olması pek olası değil. Halen açıklanamayan bir şekilde kuzguncuk yine onuncu köy oldu ve bağrına bastı doğru söyleyeni.

Gezi'nin damga vurduğu 2013 yılının Ekim ayında nice başka güzel doğumla birlikte Waldorf Girişimi Kuzguncuk'ta bedenlendi.

Tüm dünyadan "Waldorfçular" bu küçük ama kalbi büyük mahelleyi ziyaret ettiler ve hayran kaldılar.

Michagen Üniversitesi dekanı Frederic Amrine Waldorf ilkokulu burada doğacak demesi bunlardan olsa gerek.

Frederic Waldorf Liselerine gidip öğrencileri Michagen Üniversitesine gelmeleri için ikna ediyormş. Bir gün bizim lisemizede gelip ikna etmeye çalışacak. Bakalım bizim çocuklar beğenecekler mi?

Sevgili Ursula Middelkamp Dortmund'a bir Waldorf kompleksi kurucusu. Bu yaz 2 ay boyunca Türkçe öğrendi 71 yaşını umursamadan ve hergün Alman disipliniyle çalışarak. İşte o zaman "Alman Disiplini" ne demek anladık sanırım. Yakında Kuzguncuk'ta bir evi olursa şaşırmayın zira Ulla'da gözünü çöpten sakınmayan olur olmaz doğruları söyleyen sert bir Waldorf eğitici eğitmeni.

Wolfgang Mart'ta geldi ve Ocak 2015'te yine gelecek. Sevgili Bengisu Wolfgang ve göbeğini çok özledim der. Wolfgang Sausmanhausen'in kitapları  tüm Almanaya'da en çok satan Waldorf kitapları.

Yazın sıcağında Bosna'dan Arnesa Hırvatistan'dan Gina ve Enita mahallemize gelip hem Waldorf pratiklerini hemde savaşı anlattılar kalbleri kırık ve inadına yaşayan bu cesur yürek kadınlar bizlere çok şeyi hatırlattı.

Okulumuz  yeni döneme başladı, çocuklar şen, bahçemiz güzel anneler , babalar ve eğitmenler mutlu


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder