17 Kasım 2015 Salı

Organik beslenmek ütopya mı?

Organik beslenmenin mümkün olmadığını söylemek ve sırf bu nedenle çocukları zehirlemeye devam etmek ne kadar anlamlı?
Peki organik beslenmek gerçekten daha mı pahalı zehirli sebze ve meyvelerdeki mineraller organik ürünleri ne kadarı. Çocuklara aynı minareli vermek için kaç kat zehirli ürün vermek gerekir.
Sade bu hesapla bile organik daha ucuza geliyor. Peki çocukları zehirlediğimiz için organlarında ve duyularında oluşturduğumuz hasar ve psikolojik etkinin bedelini nasıl ödeyeceğiz.
Dillere pelesenk olmuş ucuz etin yahnisi nedense organik beslenmeye gelince birden unutuluveriyor.
Sevgili yuva tüccarları da zaten organik diye birşey yok organik beslenmek ütopya diye annelere ahkam kesmeye devam ediyor.
Organik Beslenmek Mümkün, Organik beslenmek daha ucuz ve Türkiye'de bu işi hakkıyla yapan emekçi çiftçiler var.

"Organik Beslenmek Pahalı Değildir!" Kitabından






Organiğin adı, pahalı ama sağlık için iyi diye çıkmıştır. Bu küçük açık ve net kitapta, yazar ilk söylentinin yanlış olduğunu açıkça gösteriyor. Bir çok sebebten ötürü :Organik besinler vitamin, ek besinler v.s bakımından daha zengindir. Pahalı yiyeceklerden kaçınarak, yiyecekler açık olarak satın alınabilir. Çok az su içerirler, endüstriyele zıt olarak pişirme sırasında tamamen erimezler.Sonuçta organik beslenmek, özellikle beslenmesini değiştirmektir, daha az pişmiş hazır yemek, daha az et, daha çok doğal besinler (tahıl, baklagiller v.s.) tabii çok daha ucuz olan... Sağlığınıza ve dinamizminize sağladığı yararlardan söz etmiyoruz bile .Organiğin faydalarıyla ilgilendiğinizde kanılarınızı güçlendirmiş olacaksınız. Eğer henüz değilseniz yazarın kanıtları, bedeninizde olduğu kadar doğaya da saygı gösteren bu beslenmeye, sizi hayran bırakacaktır.(Tanıtım Bülteninden)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder